Helsingin muodot -kaupunkisuunnistus

Tapahtuman esittely

Helsingin muodot – kaupunkisuunnistus on muotoilusuunnistus, joka saa tarkastelemaan kotikaupunkia uusin ja uteliain silmin. Miten arkemme Helsingissä on muotoiltu? Millaisia tarinoita voivat kertoa Helsinkiä suunnitelleet ihmiset? Kuinka historia on muotoillut Helsinkiä? Onko kaupungilla salaisuuksia? Mikä tekee Helsingistä Helsingin?

Helsingin muodot -kaupunkisuunnistuksen osioihin on mahdollista osallistua painetun suunnistuskortin tai verkkosivun avulla. Eri teemoihin liittyvät osiot on suunniteltu siten, että niitä voi kokea yksi kerrallaan tai vaikkapa useamman päivän aikana, osallistujan mahdollisuudet ja tarpeet huomioiden. Verkkosivulta löytyy taustamateriaalia kohteista myös suunnistuskortin käyttäjälle. Kaupunkisuunnistus sopii mainiosti paitsi kaupungin asukkaille, myös siellä vieraileville turisteille. 
 

Omia löydöksiä ja oivalluksia kaupungista voi dokumentoida valokuvaamalla tai piirtäen ja kirjoittaen muistivihkoon. Suunnistusreitin lisäksi mukana on myös bongailtavia muotoilukohteita. Kuka bongaa niitä eniten?

helsinginmuodot.fi -sivusto aukeaa 12.6.

Painetun suunnistuskortin voi noutaa seuraavista kirjastoista lauantaina 12.6.2021:

Itäkeskuksen kirjasto, Turunlinnantie 1, la 10-16
Vuosaaren kirjasto, Mosaiikkitori 2, la 10-16
Malmin kirjasto, Ala-Malmin tori 1, la 10-16
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, la 10-18
Kallion kirjasto, Viides linja 11, la 10-16
Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, la 10-16

Pasilan kirjasto, Kellosilta 9, la 10-16

Suunnistuskorttia on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.


Helsingin syntymäpäivää juhlistetaan tänä vuonna koronaturvallisilla Helsinki-päivän teoilla. Erilaiset toimijat saivat ehdottaa mukaan luovia tekoja, jotka ilahduttavat kaupunkilaisia eri puolilla Helsinkiä kokoamatta kuitenkaan väkijoukkoja yhteen. Toteutettavat teot valittiin yleisöäänestyksellä.

Tapahtuman tiedot