Siirry sisältöön

Hämärätunnin Romeo

Tapahtuman esittely

Hämärätunnin Romeo on Tatu Siivosen monologi, joka sai ensi-iltansa Kanneltalossa pe 29.11.2019. Esityksen tallenne on nähtävillä Helsinki-kanavalla 12.6. klo 10:00 – 13.6. klo 10:00.

Monologi on saanut aineksia kaikesta Heikki Turusen tuotannosta, myös pöytälaatikoihin jääneistä. Näyttelijä Tatu Siivonen esittää ruisleivän & läskisoosin voimauttamat roolit ja Chydeniuksen musiikkia esittävät muusikot Eeppi Ursin, Arja Paju ja Oskari Lehtonen.

Niin että valamistautukee hämärätuntiin. Juttu-ukko istuu jo penkillä ja kohta pyörivät hänen sanansa sydämiinne kuin jäniksenpaskat kalliolta!

Heikki Turunen on Suomen, jos ei nyt viimeinen, niin ainakin tunnetuin, rakastetuin ja pisimmän uran tehnyt kansankirjailija. Turusen esikoisteos Simpauttaja ilmestyi vuonna 1973 ja siitä lähtien Turunen on vaalinut ansiokkaasti mainettaan koko Suomen maalaisserkkuna, kirjallisuuden Irwin Goodmanina ja nyttemmin jo kadonneen maalaissuomen kuvaajana. Ennen muuta Turunen on kuitenkin tullut kuvanneeksi suomalaisen maalaiskansan sellaisena kuin se on – kauniina, rujona ja raakanakin, mutta aina kuvauksensa kohdetta rakastaen.

Turusen ruisleivän, läskisoosin, ahomansikan ja suolaheinän makuinen tuotanto on mittava. Tämä monologi Hämärätunnin Romeo on saanut aineksensa kaikista hänen teoksistaan ja kaupan päälle vielä toistaiseksi julkaisemattomista runoista, joita työryhmä on etsinyt kirjailijan kansioista, pöytälaatikoista ja muista säveleistä.
Monologi on läpileikkaus menneestä ja olevasta ihmisineen, tuoksuineen ja makuineen, se on yhtä aikaa nostalginen ja toisaalta hyvinkin kiinni tässä ajassa. Sitä katellessa soapi nauraa ja soapi itkee tirruuttoo, sitä voipi katella niin kun elämee ihteesä.
Lisäksi se saattaa ensimmäistä kertaa yhteen kirjailija Turusen ja säveltäjä Kaj Chydeniuksen, kaksi oman polvensa merkittävintä taiteilijaikonia.

Kesto: 90 min.

Ohjaus: Samuli Reunanen
Käsikirjoitus: Antti J. Heikkinen, Heikki Turusen tekstien pohjalta
Musiikki: Kaj Chydenius
Musiikin sovitus: Eeppi Ursin
Valosuunnittelu: Jere Kolehmainen
Visualisointi: Heidi Tsokkinen
Roolissa: Tatu Siivonen
Lavalla: Eeppi Ursin, Arja Paju ja Oskari Lehtonen

Hämärätunnin Romeo esitetään Kanneltalossa livenä syksyllä 2020. Esitykset 20.10.2020 – 23.10.2020 klo 18. Liput alk. 15 €
https://www.lippu.fi/artist/haemaeraetunnin-romeo/

Kategoriat

Musiikki, Tanssi, teatteri ja elokuvat, Verkossa

Tapahtuman tiedot

Sinua saattaa kiinnostaa