Espan alueen kokeilun ja kesäkatujen avajaiset

Kuva: Emilia Rautio

Tapahtuman esittely

Tervetuloa juhlimaan Espan alueen kokeilun ja kesäkatujen avajaisia Helsinki-päivänä! 

Helsingin ydinkeskustan kävely-, oleskelu- ja pyöräilyalueet laajenevat ja Esplanadien kokeilun sekä kesäkatujen avajaisia vietetään Helsinki-päivän yhteydessä maanantaina 12. kesäkuuta kello 9–19.

Avajaiset tuovat väliaikaisten liikennejärjestelyiden alueille erilaista ohjelmaa. Pohjoisesplanadilla järjestetään valopylväiden kukkakoristelukilpailu, jossa kukin kilpailuryhmä koristelee yhden valopylvään ja asukaat voivat äänestää voittajaa. Designmuseon edustalla järjestetään kukkatyöpajoja, joissa voi tehdä itselleen tai lahjaksi rannekukan tai kukkavieheen. Kukkaisten ohjelmanumeroiden lisäksi ihmisiä tulevat ilahduttamaan kiertävä kuoro sekä alueen läpi kulkeva Kaartin soittokunta.

Avajaisten ohjelma-aikataulu:

9–17 Esplanadin valopylväiden kukkakoristelukilpailu
Kilpailijat koristelevat Pohjoisesplanadin puolella 10 valopylvästä mitä mielikuvituksellisimmin koristein. Paras kukkateos palkitaan!

12–14 ja 16–18 Kukkatyöpaja Designmuseon aukiolla
Tervetuloa kukkatyöpajaan, missä  valmistetaan rannekukkia ja kukkavieheitä ammattilaisen opastuksella. Työpaja kestää noin 20 minuuttia ja jokaiseen mahtuu mukaan noin. 25 henkilöä mukaan.

16.00-16.45 Kaartin soittokunta
Seitsemän henkilön vahvuinen soittokunta Tusan Brass lähtee liikkeelle klo 16.00 Runebergin patsaan luota Esplanadin puistosta ja päätyy klo 17.30 Designmuseon aukiolle.

17–19 Helsinki-päivän Mini – Kuorojen Kierros
Kuorot kiertävät Kesäkatujen tapahtumapaikkoja, terasseja, kävelykatuja ja ilahduttavat myös Esplanadin Illallinen taivaan alla -illallistajia.

Lisää kokeiluista:

Kokeilujen myötä Etelä- ja Pohjoisesplanadin ajoradat muutetaan yksikaistaisiksi. Pohjoisesplanadilla kävelyaluetta levennetään väliaikaisin rakentein ja uusille levennysalueille toteutetaan julkista oleskelutilaa sekä terasseja. Eteläesplanadilla ajoradalta vapautuvaa tilaa hyödynnetään pyöräilijöiden käyttöön. 

Kesäkadut toteutetaan myös tuttuun tapaan Kasarmikadulle, Erottajankadulle ja Designmuseon aukiolle. Kasarmikadulla sekä Designmuseon aukiolla parannetaan käveltävyyttä tuomalla katutilaan oleskelun mahdollistavia kalusteita, lisäämällä katuvihreää ja rauhoittamalla autoliikennettä. Erottajankadun itälaidalla levennetään jalkakäytävää, ja tilaan tulee kasvillisuutta, kalusteita ja terasseja. Myös Lönnrotinkadun ajorata muuttuu yksikaistaiseksi kokeilun myötä ja kadulle lisätään pyöräkaista länteen ajaville pyöräilijöille.

 

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt, Klassikot, Lapsille, Muotoilu ja työpajat, Musiikki

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 09:00–19:00

 • Järjestäjä:

  Pluto Finland

 • Osoite:

  Pohjois- ja Eteläesplanadi, Kesäkadut
  Kaartinkaupunki, Helsinki, Suomi
  Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan on esteetön pääsy pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

Sinua saattaa kiinnostaa