Arkkitehtuurikävely: 1970-luvun Vuosaari

Kuva: Heikki Humberg

Tapahtuman esittely

Helsingin suurin kaupunginosa Vuosaari on muuttunut arkkitehtuuriltaan ja kaupunkisuunnittelultaan vuosikymmenestä toiseen. Kävelykierroksella tutustutaan Vuosaaren arkkitehtuuriin ja lähiöön 1970-luvun näkökulmasta. Vaikka Vuosaari onkin melko tyypillinen 1960-luvun metsäkaupunki, alueella on myös kiinnostavia esimerkkejä 1970-luvun arkkitehtuurista sekä kaupunkisuunnittelun muuttuvista ihanteista. Lähiöiden teemaa käsittelevä kierros pohtii myös, miten aikakauden yhteiskunnalliset muutokset säilyvät arkkitehtuurissa ja toisaalta vaikuttavat nykyaikaan.

Kierros alkaa Vuotalon pääovilta (Mosaiikkitori 2, Helsinki) ja päättyy viimeiseen kohteeseen osoitteessa Merikorttikuja 6, Helsinki. Kesto on noin 1 tunti 15 minuuttia. Tulethan paikalle ajoissa ennen kierroksen alkamisaikaa, kierros alkaa tasalta.

Kierros on maksuton, mutta paikkavaraus on pakollinen. Varaa paikkasi opastuksille tällä lomakkeella: https://q.surveypal.com/Arkkitehtuurikavely-1970-luvun-Vuosaari

Yhdelle arkkitehtuurikävelylle otetaan yhteensä 25 osallistujaa. Paikat täytetään varausjärjestyksessä. Huomioithan, että varaus on sitova ja henkilökohtainen: yhdellä lomakkeella voi tehdä ainoastaan yhden varauksen yhdelle henkilölle. Lomakkeen onnistunut lähettäminen on merkki onnistuneesta varauksesta. Osallistumisohjeet toimitetaan osallistujille sähköpostitse noin vuorokautta ennen teemaopastusta. Jos joutuisit perumaan osallistumisesi, ota yhteyttä: kaura.raudaskoski@mfa.fi

Arkkitehtuurimuseossa syvennytään tänä kesänä 1970-luvun arkkitehtuuriin: vuoden päänäyttely on Betoniunelmia – ja muita näkymiä 1970-luvun arkkitehtuuriin, joka on auki 17.5.2023–15.10.2023 Arkkitehtuurimuseossa.

 

Reitin pituus n. 2 km yhteen suuntaan. Viimeisestä kohteesta on n. 1.8 km kävelymatka takaisin metroasemalle. Kävelykierroksen reitti on päällystettyä tietä. Tienylityspaikoilla jalkakäytävän reunat ovat madallettuja. Reitin varrella on muutama loiva tai melko jyrkkä rinne. Reitillä ei ole portaita. Kohteissa, joihin kierroksella pysähdytään, ei ole istumapaikkoja. Oman retkituolin voi halutessaan ottaa mukaan.

Lähin julkinen WC on kävelykierroksen aloituspisteessä Vuotalolla katutasossa. Vuotalolla on myös esteetön WC, ja sisäänkäynti Vuotaloon on esteetön sähköpainikkeella. Esteetön WC on lukossa ja sen voi pyytää avaamaan aulan infotiskiltä tai kahvilasta. Esteetön WC on sukupuolittamaton, muuten WC:t ovat binäärisesti sukupuolitetut.

Opas käyttää mikrofonia kuulemisen helpottamiseksi.

Kategoriat

Avoimet ovet, kierrokset ja näyttelyt

Tapahtuman tiedot

 • Aika:

  • 17:00–18:15

 • Järjestäjä:

  Arkkitehtuurimuseo

 • Osoite:

  Lähtö: Vuotalo, Mosaiikkitori 2. Päättymispaikka: Merikorttikuja 6
  Mosaiikkitori 2
  00980 Helsinki

 • Esteettömyys:

  Tapahtumaan ei ole esteetöntä pääsyä pyörätuolilla.

  Tapahtumassa on esteetön WC.

 • Esityskieli:

  Suomi

 • Linkit:

Sinua saattaa kiinnostaa