Kulttuurikeskusten laaja tapahtuma-anti rikastuttaa Helsinki-päivää

Helsinki-päivä levittäytyy ympäri kaupunkia tarjoten mittavan kattauksen erilaisia maksuttomia tapahtumia ja aktiviteetteja. Kulttuurikeskusten ohjelmatarjonta on merkittävä osa rakkaan Helsingin syntymäpäiväjuhlia.

Tänä vuonna Helsinki-päivän vietossa on mukana kuusi kulttuurikeskusta kantakaupungista itään ja pohjoiseen sekä Kustaankartanon seniorikeskus Oulunkylässä. 

Annantalo klo 9–11 & 15.30–17.30
Päiväkoti-ikäisille ja vauvoille aikuisen kanssa aamupäivällä pajatoimintaa: grafiikan tekoa teemalla pieniä ihmisiä Helsingissä, kädentaitoja teemalla ötököitä ja otuksia, yhteismaalausta aiheena Minun Helsinkini sekä vauvatanssia. Non-stop-pajat toteutuvat iltapäivällä koko perheelle sovellettuina. Lisäksi Amandine Doat: Klovni Dididot ja kikattava keho -esitykset klo 10.30 ja 15.30, klovneriatyöpaja klo 16.30 sekä tanssi- ja miimiteatteri Auracon klo 17. Lisätiedot

Kanneltalo klo 13.30–18
Muusikko Mari Kätkä laulattaa ja kuvittaja Sari Airola kuvittaa rakastetuimpia yhteislauluja tarinallisiksi kuviksi klo 13.30, ravintolataikuuden SM-mitalisti Mika Värtö esiintyy klo 15  ja jazzkitaristi Mathias Sandbergin The Captain -keikka koetaan klo 17. Päivän juontajana toimii näyttelijä Ella Pyhältö ja Cafe Pöytäliina on auki koko tilaisuuden ajan, lounaalla tarjolla Helsinki-päivän innoittamia herkkuja. Lisätiedot

Kustaankartanon seniorikeskus klo 13.30–18
Pihalla juhlitaan Helsinki-päivän lisäksi myös palvelukeskuksen 70-vuotisjuhlia. Lavalle nousevat Fibo orkesteri ja Skidit disco sekä Arja Koriseva klo 15 ja 17.30. Juontajana toimii myös taikuutta esittävä Johannes Malkamäki. Sami Majamäki soittaa harmonikkaa, Raffle Army viihdyttää jättisaippuakuplaesityksillä ja Fauna Humana erilaisin eläinhahmoin. Ratikkatorilla pääsee tutustumaan vanhaan Rosina-ratikkaan. Maistuvaa ruokaa myyvät BlackGrill ja Sanga Foodtruck. Lisätiedot

Malmitalo klo 15–19
Maalitussityöpajassa kokeillaan graffititekniikoita ammattilaisten johdolla ja Malmin kirjaston vetämissä pinssityöpajoissa pääsee tekemään oman rintamerkin tai tuunaamaan vanhan klo 15–18. Ala-Malmin puiston lavalle nousevat klo 16 Dj Kakkiainen ja Mc Citykani sekä klo 18 Paleface & DJ Leijonamieli feat Gracias. Lisätiedot

Maunula-talo klo 15–19
Maunula-talon kesäaukiolla koetaan nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Ikään kuin ikään -sirkusesitys klo 15 ja 18. Månsas Deli tarjoaa sirkusmaisia herkkuja, ja perheen pienimmille on luvassa ongintaa, kasvomaalausta ja sirkustelua. Maunulan yhteiskoulun 9-luokkalaisten tekemä suuri maalausseinäteos asetetaan kulttuurikeskuksen ulkoseinään. Teoksella halutaan ilahduttaa niin kulttuurikeskuksen vieraita kuin ohikulkijoitakin. Teos on nähtävillä 12.–26.6. Lisätiedot

Stoa klo 17–20
Ihan tanssissa -tapahtuma muuttaa Stoan aukion idän suurimmaksi tanssilavaksi! Aukiolle rakennetaan Juhlaviikkojen ikonisen konserttipaikan Huvilan vanhoista terassilaudoista mittava tanssilava Helsinki-päivän kunniaksi. Tanssittamisesta vastaavat live-keikat tarjoilevat Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, Orquesta Bomba Buena ja F. Lisätiedot

Vuotalo klo 12–19.30
Lastenkirjastoauto Stoori vierailee alapihalla ja onnenpyörää pääsee pyörittämään klo 10–13, käsinukketeatteri Jo’s Punch & Judy Show – He’s back! -esitykset toteutuvat klo 10 ja 11, kesäkuun taidepajassa tehdään kukkaseppeleitä klo 13–15 ja pikapiirroksia piirretään pihlajien alla klo 14–16. Päivän live-musiikin anti tarjoaa kaikille jotakin: klo 12 Pikku Papun Orkesteri, klo 13.30 FlipFlop – suomenruotsalainen lastenmusiikkiorkesteri, klo 17 Marion Rung – 50 vuotta Tom Tomista, klo 18.30 Figaro ja klo 19 Yeboyah. Helsinki-päiväksi valmistuu Vuotalon sisäpihalle maalattu maailmankarttapeli, jossa seikkaillaan ympäri maailmaa erilaisia tehtäviä suorittaen. Lisätiedot

Kuva: Petri Anttila