”Hyvää fiilistä kaikille!” – Seksikäs-Suklaa kaupunginosakeikalla

Dosdela ja Seksikäs-Suklaa

Helsinki-päivänä kesätunnelmoidaan kenties juuri sinun kotikulmillasi, kun kaikille avoimet kaupunginosakeikat valtaavat muun muassa kulttuurikeskusten pihat kantakaupungista itään ja pohjoiseen. Helsingin itäisimmässä kulttuurikeskuksessa Vuotalossa lavalle nousevat suursuosikit Seksikäs-Suklaa ja Dosdela.

Helsinki-päivänä kaupunginosissa soi niin jazz, rock, rap ja rautalanka kuin lasten musiikkikin. Vuotalolla esiintyvät artistina ja somepersoonana tunnettu Seksikäs-Suklaa eli Luyeye ”Viki” Konssi ystävänsä Dosdelan kanssa. Kaverusten kymmenille tuhansille seuraajilleen jakamat videot kertovat parisuhteista, maahanmuuttajista, suomalaisuudesta, sekä arkipäivän asioista.

”Tulossa on meidän peruskeikka! Esiinnymme aina omalla tyylillä ja hyvällä fiiliksellä. On ihanaa, kun taas pääsee esiintymään livekeikoilla, se on tosi tärkeää”, Konssi iloitsee.

Helsinki-päivä saa kaupunkilaiset liikkeelle sankoin joukoin ja uteliaalla asenteella. Vuotaloon voikin odottaa paitsi kaksikon faneja, myös täysin uutta yleisöä. ”Odotamme keikalle sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät meitä vielä tiedä, on kiva saada uutta yleisöä. Uskon, että kun meillä itsellämme on hauskaa, se tarttuu myös muihin”, Konssi pohtii.

Monipuolinen Konssi tunnetaan paitsi artistina, myös juontajana, somepersoonana sekä karismaattisena ja hervottoman hauskana esiintyjänä. ”Olen käynyt matkailuvirkailijakoulun, jonka jälkeen mua kannustettiin hakemaan näyttelijäkouluun, mutta meninkin opiskelemaan käsikirjoittamista. Kokonaisvaltainen itse tekeminen kiinnostaa mua.” Musiikki- ja parodiavideoiden lisäksi mies onkin tehnyt niin mainoksia kuin tv-sarjan.

Enää hän ei edes harkitse näyttelijäopintoja: ”Kameran edessä esiintyminen ja tekeminen ovat tuoneet varmuutta esiintymisiin. Kyllä mä jo tiedän, miten kameran edessä ollaan.”

Kurvista itään

Itä-Helsinki on aktiivisen ja sosiaalisen Konssin sielunmaisemaa. ”Olen asunut monessa paikassa idässä, muun muassa Vuosaaressa ja Roihuvuoressa, nyt olen asettunut Sörkkaan. Kurvi on kiva, mun mesta! Tästä on myös helppo päästä Itikseen tai keskustaan, minne vaan.”

Konssin suosikkipaikkoja Helsingissä ovat idästä löytyvät ravintolat. Sekä Kontulan katukeittiöstä että Puhoksen perinteisestä somalialaisesta ravintolasta saa ”sairaan hyvää ja halpaa ruokaa”. Kolmantena suosikkina hän mainitsee hieman yllättävän alueen: ”Tykkään kävellä Punavuoressa. Sen värikkäät rakennukset ja kauniit kadut ovat aivan kuin olisin jossain Pariisissa.”

Helsinki-päivän riemukas ja kaikille avoin, kaupunkia elävöittävä juhlameininki on artistin mieleen. ”Diggaan Helsinki-päivän ideasta järjestää erilaisia ilmaisia tapahtumia ympäri kaupunkia! Kun asuin vielä äidin kanssa, meillä ei ollut hirveesti rahaa käytettävissä. Helsinki-päivän ilmaistapahtumat takaavat sen, että keikkoja pääsee näkemään matalalla kynnyksellä kuka vaan.”

Katso kaikki Kuule Helsinki! -kaupunginosakeikat täältä!

Teksti: Saija Holm
Kuva: Julius Konttinen