Helsinki-päivä hakee tapahtumia – tehdään juhlat yhdessä!

Helsinki-päivän ohjelma levittäytyy tänä vuonna koko viikonlopulle lauantaista sunnuntaihin 11.–12.6., kun syntymäpäiväjuhlat valtaavat kadut ja kaupunginosat.

Vuodesta 1959 vietetty Helsinki-päivä on koko kaupungin yhteinen juhlapäivä, jonka  ohjelma syntyy aina yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Mukana on vuosittain laaja joukko yhdistyksiä, seuroja ja järjestöjä sekä yksityisiä ja Helsingin kaupungin toimijoita. Näin päivän ohjelmakattauksesta muodostuu joka vuosi omanlaisensa monipuolinen ja yllättävä kokonaisuus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin.

Tulevan kesän ohjelmaan ovat jälleen tervetulleita kaikenlaiset maksuttomat tapahtumat eri puolilla kaupunkia ja kaikkina vuorokaudenaikoina. Lauantain ja sunnuntain välinen yö tarjoaa tänä vuonna erinomaisen mahdollisuuden toteuttaa päiväjuhlien lisäksi myös valoisia kesäöitä hyödyntäviä tapahtumia.

Helsinki-päivän ohjelmahaku on nyt avoinna ja mukaan voi ilmoittautua verkossa aina 22.5. saakka. Tapahtuman toteuttamiseen voi myös hakea tuotantorahaa 15.4. asti. Tuotantorahan saajat valikoi huhtikuun aikana erilaisista helsinkiläisistä koostuva Helsinki-päivän raati. Helsinki-päivän ohjelma julkistetaan verkossa touko-kesäkuun vaihteessa.