Helsinki-päivää juhlittiin ensimmäistä kertaa verkossa yli 70 tapahtuman voimin

Helsinki-päivää juhlittiin perjantaina 12. kesäkuuta poikkeuksellisesti verkossa 72 tapahtuman voimin. Ohjelmaan kuului digitaalisia tapahtumia aamusta iltaan aina konserteista sirkukseen ja tanssitunneista virtuaaliseen Illalliseen taivaan alla. Päivän aikana palkittiin myös ansioituneita helsinkiläisiä ja nimitettiin vuoden vauva sekä Stadin Friidu ja Kundi. Helsingin syntymäpäiväjuhlinnan kruunasi ALMAn ainutlaatuisen virtuaalisen keikkakokemuksen tarjonnut Have You Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert.

Helsinki vietti 470-vuotissyntymäpäiväänsä poikkeuksellisissa olosuhteissa, kun Helsinki-päivää juhlittiin ainoastaan verkon välityksellä. Yhdessä kaupunkilaisten kanssa rakennettua digitaalista ohjelmaa striimattiin aamusta iltaan Helsinki-kanavalla, sosiaalisessa mediassa ja tapahtumanjärjestäjien omissa kanavissa. Pääkaupunkia juhlittiin koko päivän ajan myös Radio Helsingin ääniaalloilla.

“On ilahduttavaa miten ennakkoluulottomasti ja rohkeasti kaupunkilaiset lähtivät mukaan toteuttamaan virtuaalista Helsinki-päivää. Mahtavaa myös huomata, miten monenlaisia ohjelmasisältöjä voi toteuttaa verkossa!” sanoo tapahtuman vastaava tuottaja Marianne Saukkonen.

Helsinki-kanavan päivän startanneessa Helsinki kiittää -lähetyksessä palkittiin pormestarin ja apulaispormestarien johdolla ansioituneita tieteen, taiteen, kulttuurin, urheilun ja vastuullisuuden tekijöitä. Stadin Slangi ry palkitsi Friidun ja Kundin, ja pormestari Jan Vapaavuori tervehti Helsinki-päivän vauvaa perinteiseen tapaan. Helsinki-kanavan lähetyskokonaisuutta UMO Helsinki Ensemblen jazz-tunnelmoinneista Mimmien ja Mutaveijareiden lastenkonsertteihin pääsee yhä seuraamaan tallenteina täällä.

Helsinki-päivän kohokohtiin kuului virtuaalitodellisuuteen sijoittunut ALMAn Have You Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert, jonka toteuttivat yhteistyössä Helsingin kaupunki, virtuaaliteknologiaan erikoistunut Zoan sekä levy-yhtiö PME Records. ALMAn unimaailman värittämään virtuaaliseen Helsinkiin sijoittunut levynjulkaisukonsertti kutsui yleisön mukaan luomalla oman avatarin esimerkiksi sienen tai kaktuksen muodossa.

Uudenlainen teknologia virtuaalikeikoissa mahdollisti myös merien yli vierailun yhden kappaleen ajan, kun ALMAn show’ssa nähtiin yllätysvierailu popin supertähdeltä Tove Lolta. ”Wou! Miten sairaan siisti ja järjetön kokemus! Niin mageeta, et tällasia juttuja voi tehdä – tuntuu siltä haluun tehä tän heti ens viikolla uusiks! Kiitos!”, iloitsee Alma.