ALMAn virtuaalikonsertti FAQ

ALMA Have U Seen Her? Helsinki Day Cyber Concert lähestyy! Katso alta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ja tule mukaan Helsinki-päivänä 12.6. klo 21!

  • Miten pääsen näkemään konsertin? Pitääkö ladata jokin sovellus?

Konsertti striimataan Helsinki-kanavalle, burst.fi-sivulle ja Alman YouTube-kanavalle. Burst.fi-sivulla voit luoda oman avatarin, jonka kautta voit osallistua keikalle sekä lähettää livenä erilaisia eleitä artistin nähtäväksi. Helsinki-kanavalla ja YouTubessa voi seurata keikkaa, mutta ei luoda avatar-hahmoa.

Konserttia varten ei tarvitse ladata mitään sovellusta.

  • Onko konsertti ilmainen? Onko sillä ikäraja?

Keikka on täysin ilmainen ja mistään osiosta ei veloiteta. Älä siis koskaan luovuta luottokorttitietoja mahdollisille kalastelijoille. Keikka on ikärajaton.

  • Millä laitteilla konserttia voi katsoa?

Keikkaa voi katsoa millä tahansa tietokoneella, älytelevision välityksellä tai millä tahansa mobiililaitteella kuten kännykällä tai tabletilla. Selainsuositus on Google Chrome.

  • Näkyykö striimi myös ulkomailla?

Kyllä, konserttia voi katsoa verkossa ympäri maailman.

  • Voiko konsertin katsoa myös jälkikäteen?

Kyllä, tallenne on nähtävissä Helsinki-kanavalla ja Alman YouTube-kanavalla maksutta vielä 48 tuntia tapahtuman jälkeen. Tallenne ilmestyy sivulle pienellä viiveellä livekonsertin päättymisen jälkeen.

  • Onko avatarta pakko luoda? Voinko luoda uuden avatarin kesken keikan? Mitä avatarilla voi tehdä? Mitä hyötyä siitä on?

Avataria ei ole pakko luoda, mutta se on helppoa ja hauskaa. Hahmon avulla pääset myös osallistumaan virtuaaliseen maailmaan ja välittämään keikkatunnelmaa artistille. Oman avatarin pääsee luomaan puoli tuntia ennen keikkaa.

Luomasi avatar säilyy koko lähetyksen ajan. Jos haluat tehdä uuden avatarin, tulee sinun poistaa sivuhistoria ja ladata sivu uudestaan tai avata sivu incognito-tilassa. Näin verkkosivun tiedot nollautuvat ja pääset aloittamaan avatarin luomisen alusta.

Avataria kannattaa käyttää aktiivisesti, sillä aktiivisilla avatareilla on suurempi mahdollisuus päästä virtuaalikeikan eturiviin ja mukaan livelähetykseen. Avatarien välittämät reaktiot myös näkyvät suorana artistille ja luovat keikkatunnelmaa liveyleisön tapaan.

  • Seurataanko tai valvotaanko osallistujien käyttäytymistä keikalla jotenkin?

Kyllä seurataan. Oman avatarin, sen nimen ja avatarin tekemät reaktiot voi valita vapaasti tarjotuista vaihtoehdoista. Asiattomat nimet tai reaktiot eivät siis ole mahdollisia. 

  • Mikä on burst.fi?

Burst on virtuaaliteknologiaan erikoistuneen Zoanin luoma pelialusta, jonka tarkoitus on tuoda artistit ja yleisöt yhteen verkkomaailmassa. Burstin välityksellä  on aiemmin toteutettu JVG:n etävappukonsertti.

  • Onko Alman konsertti samanlainen kuin vapun virtuaalikeikka? Ovatko avatarit samoja?

Alman konsertti ei ole vapun konsertin toisinto, vaan täysin omanlaisensa virtuaalinen keikkakokemus, jollaista ei ennen ole nähty. Konsertti sijoittuu Alman uni- ja fantasiamaailmaan, joka on jatkuvasti muuttuva, yllättävä ja visuaalisesti näyttävä. Mielikuvituksellisten virtuaalimaisemien ohella konsertin maailmasta voi bongata Helsingin maamerkkejä. Konsertin avatarit on  luotu  keikan tunnelmaan sopiviksi, ja niiden reaktiot tekevät virtuaalisesta ympäristöstä entistäkin näyttävämmät.

  • Missä ja milloin keikka kuvataan?

Konsertti kuvataan livenä Helsinki-päivänä salaisesta lokaatiosta Helsingissä. Ohjaajana toimii Taito Kawata.