Helsingforsdagen är en gemensam festdag för hela staden

Helsingforsdagen har firats sedan år 1959. Dagen firas traditionellt den 12 juni. Den dagen är staden full av avgiftsfria evenemang som är öppna för alla och som ordnas av föreningar, företag, klubbar, organisationer och aktiva stadsbor.

År 2017 firar vi det 100-åriga Finland, och Helsingforsdagen firas därför i två dagar, den 11–12.6.2017. Helsingforsdagen 2017 är en del av Finland 100-programmet.

I Helsingforsdagens utbud ingår stora och små evenemang, musik, scenkonst, guidade rundturer, utställningar, öppna dörrar samt program för såväl barn som äldre.
Till Helsingforsdagens traditioner hör morgonkaffe med borgmästaren samt att Stadin Kundi och Friidu, årets idrottare från Helsingfors och Helsingforsdagens baby utses. Helsingforsdagen är numera en etablerad fest- och evenemangsdag som stadsborna ser fram emot och som lockar de stora massorna.

Helsingforsdagens program samordnas av Helsinki Marketing.

Helsingforsdagens programsökning sker alltid i början av året, och information om den publiceras på denna webbplats. Programsökningen för år 2017 har avslutats, men du kan ännu få med ditt evenemang genom att anmäla det med hjälp av anmälningsblanketten senast 5.6.2017.

www.helsinkipäivä.fi
#helsinkipäivä
#helsinkiday

 

Dela

Dela denna länk till dina vänner