Helsinki-päivä on koko kaupungin yhteinen juhlapäivä

11.-12.6.2017 Koko kaupunki

Helsinki-päivä on koko kaupungin yhteinen juhlapäivä

Helsinki-päivää on juhlittu vuodesta 1959 lähtien. Helsinki-päivää juhlitaan perinteisesti aina kesäkuun 12. päivä. Silloin kaupunki on täynnä kaikille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joiden järjestämiseen osallistuvat yhdistykset, yritykset, seurat, organisaatiot ja aktiiviset kaupunkilaiset.

Vuonna 2017 juhlitaan 100-vuotiasta Suomea, jonka kunniaksi Helsinki-päivää juhlitaan kahden päivän ajan 11.–12.6.2017. Helsinki-päivä on osa Suomi 100-ohjelmaa vuonna 2017.

Helsinki-päivän tarjontaan mahtuu suuria ja pieniä tapahtumia, musiikkia, esittäviä taiteita, opastuskierroksia, näyttelyitä, avoimia ovia, ohjelmaa lapsille tai vaikkapa vanhuksille.

Helsinki-päivän perinteisiin kuuluvat pormestarin aamukahvit, Stadin Kundin ja Friidun nimeäminen, vuoden helsinkiläisurheilijoiden palkitseminen ja Helsinki-päivän vauvan juhlistaminen. Helsinki-päivä on lunastanut paikkansa juhla- ja tapahtumapäivänä, jota kaupunkilaiset osaavat odottaa ja jolloin lähdetään porukalla liikkeelle.

Helsinki-päivän ohjelmaa koordinoi Helsinki Marketing.

Helsinki-päivän ohjelmahaku tapahtuu aina alkuvuodesta, ja siitä tiedotetaan tällä verkkosivulla. Vuoden 2017 ohjelmahaku on päättynyt, mutta ohjelmaan pääsee vielä mukaan, kun ilmoittaa tapahtumansa tiedot ilmoittautumislomakkeella 5.6.2017 mennessä.

www.helsinkipäivä.fi

#helsinkipäivä

#helsinkiday

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi