Helsinki-päivän 2017 klassikot

Tänä kesänä vietetään 58. Helsinki-päivää. Vuosien varrella juhlapäivän ohjelmistoon on kertynyt yleisön rakastamia tapahtumaklassikoita, joissa on varsin vakiintunut kävijäkunta. Listasimme klassikot ja poimimme esimerkkejä myös uusista tulokkaista.

 

PORMESTARI ISÄNNÖI HELSINKI-PÄIVÄN AAMUKAHVEJA

Helsinki-päivän ohjelmaan on perinteisesti kuulunut aamukahvit kaupungintalolla, Stadin kundin ja friidun nimitys sekä konsertti Espan lavalla. Tänä vuonna aamukahvia nautitaan pormestarin isännöimässä tapahtumassa Hej Hylkeiden! parissa Senaatintorilla klo 9.00 ja kaupungintalon juhlasalissa raikaavat Itsenäisyyden laulut klo 17.00. Helsinkiläisiltä on kysytty muistoja itsenäisyyden ajan lauluista, ja niitä kuullaan nyt Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa yhteislaulutilaisuudessa.

Espan lavalla nimetään Stadin friidu ja kundi kello 11. Yleisöä pyydetään ottamaan huomioon perinteisestä poikkeava kellonaika. Tänä vuonna friiduksi ovat ehdolla Irja Askola, Baba Lybeck, Pia Landen ja Pirkko Saisio. Kundiksi ovat ehdolla Jörn Donner, Teemu Laajasalo, Jan Vapaavuori ja Vesa-Matti Loiri. Iltapäivällä Esplanadin puistossa järjestetään nostalgiset puistotanssit.

 

SUOMIPOPIN HELSINKI-PÄIVÄN KONSERTTI

Helsinki-päivän ilmaiskonsertti järjestetään tänä vuonna Töölönlahden uudessa tapahtumapuistossa, Finlandia-talon takana. Helsinki-päivän konserttia isännöivät Suomipopin suositut juontajat. Esiintyjinä nähdään Erin, Chisu, Kaija Koo, Mikael Gabriel, The Rasmus, Lauri Tähkä ja Antti Tuisku.

 

MUITA KIINNOSTAVIA KLASSIKOITA

Töölönlahden lisäksi Helsinki-päivän festaritunnelmasta nautitaan Kontulan OstariFestareilla ja Lasten Katubileissä sympaattisessa Puu-Vallilassa. Jättisaippuakuplat ihastuttavat lapsiperheitä Espan puistossa, ja pitkät valkoliinaiset pöydät täyttävät Pohjoisespan, kun 1 000 kaupunkilaista vieraineen saapuu syömään Helsingin taivaan alle. Helsinki-päivään kuuluu myös perinteinen Jurttasauna ja Villa Kiven huvilassa järjestettävät juhlallisuudet Töölönlahdella ja Maalla kaupungissa Herttoniemen kartanolla. Satakielikierros Helsingin kesäyössä kruunaa kaupungin syntymäpäivähulinat.

Helsinki-päivän klassikot täältä.

 

FAKTAA

Helsinki täyttää tänä vuonna 467 vuotta.
Helsinki on ollut pääkaupunki 205 vuotta.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi